Sekse rol

Print Friendly, PDF & Email
 • Kennis: Wat moet ik weten?

  Sekse-rol en seksuele ontwikkeling. In de verschillende leeftijdsfases is er op een andere manier invulling van de sekse-rol.

  Meer over Kennis »
 • Bewustwording: Waar kijk ik precies naar?

  De sekserol die iemand voelt of krijgt is gerelateerd aan jongen of meisje zijn. Bij deze rol horen voor mannen en vrouwen uiterlijkheden en gedragingen, welke kunnen verschillen per cultuur.Een rolmodel is iemand die richting kan geven, waaraan men zich kan spiegelen. Wat doen mannen, hoe gedragen vrouwen zich?

  Meer over Bewustwording »
 • Bespreken: Wat wil ik bespreken en met wie?

  Welke mogelijkheden heb ik om iets bespreekbaar te maken? Er kan verschil van mening bestaan over toelaatbaarheid van bepaalde kleding, die te bloot of te sexy is. Er kan ook verschil van mening bestaan over wat een vrouwelijk of mannelijk uiterlijk is en of kleding praktisch moet zijn, makkelijk aan- en uit te trekken en niet te koud of te warm. Dit kan je met collega’s bespreken, maar ook met de ouders of de gedragsdeskundige.

  Meer over Bespreken »
 • Handelen: Wat moet ik doen, wat moet ik laten?

  Wat vind ik zelf belangrijk om te doen, wat doen anderen, wat wordt er verwacht? Naast het feit dat iemand schoon en fris is, is het ook belangrijk dat iemand een eigen kleur en geur heeft. Bepaal dat niet alleen, maar met elkaar en handel er elke keer op dezelfde wijze in. Pas dan wordt het herkenbaar en meer van de persoon zelf.

  Meer over Handelen »